چسب کاشی چیست؟
در صورت عدم آشنایی با چسب کاشی و سرامیک، در ابتدا شاید موادی شبیه چسبهای فوری و مشابه آن در ذهن نقش ببندد که شاید برای مصرفکنندهای که با این مصالح آشنایی نداشته باشد کمی دور از ذهن باشد. لیکن در صورت آشنایی با این مواد و استفاده درست از آن، به مزایای آن میتوان پی برد و در آینده میتوان انتظار داشت که در اکثر موارد از این مواد استفاده گردد. چسب کاشی یک نوع سیمان پرتلند غیرآلی پلیمری بوده که با ذرات دانهای و مواد شیمیایی اصلاح شده است. چسب های کاشی قادر به اتصال سطوح دو ماده و مصالح به یکدیگر می باشند. پیش از آنکه از چسب کاشی استفاده شود از ترکیب ماسه-سیمان برای اتصال کاشی به دیوار و یا کف استفاده می شد.
مشکلات استفاده از ترکیب ماسه-سیمان
ماسه-سیمان از سیمان پرتلند معمولی و ماسه ساخته میشود. سیمان پرتلند معمولی برای مصارف بنایی استفاده میشود درحالی که ماسه ها معمولا از ماسه رودخانهای که کنترل کردن سایز دانهبندی، تمیزی و کیفیت آن کار دشواریست تهیه میشود.
راحت نبودن کار کردن با ماسه-سیمان
سیمان در قالب کیسههای کوچک قابل تهیه کردن است و ماسه باید در مقادیر زیاد آورده شود. این موضوع باعث میشود که فضای زیادی از محل ذخیرهسازی اشغال شود. ماسه و سیمان برای ترکیب باید به محل دیگری منتقل شوند و این روند با گرد و خاک و آلودگی همراه است.
زمانبر بودن و ناکارآمدی
کاشیها باید حداقل یک روز قبل از اتصال با استفاده از سیمان-ماسه درآب شناور باشند که این مسئله زمانبر است. برای استفاده از سیمان-ماسه برای اتصال کاشی باید این ترکیب به پشت کاشی زده شود، بنابراین تنها یک کاشی را در زمان میتوان نصب کرد.
مشکلات زیبایی و اتصال
بدون استفاده از مواد افزودنی برای حفظ آب، ترکیب ماسه-سیمان به سرعت خشک شده و باعث به وجود آمدن مشکلات برای نصب کاشی میشود. این موضوع باعث ایجاد مشکلات زیباسازی خطوط کاشیها و همچنین تضعیف مقاومت اتصال میشود که ممکن است علت جدا شدن کاشیها باشد. اتصال کاشی با استفاده از سیمان-ماسه باعث به وجود آمدن فضای خالی در زیر کاشی میشود، بنابراین آب میتواند به این فضا رخنه کند. این مشکل باعث به وجود آمدن لکه های سفید میشود و کاشی در مکانهای بدون چسب زیرین، شکننده میشود.
محدودیت استفاده
مقاومت و اتصال ضعیف ترکیب سیمان-ماسه به علت وجود خاک در ماسه و نسبت نامشخص ترکیب ایجاد میشود. علاوه بر این محدودیتهایی برای استفاده از این ترکیب برای نصب کاشی های زیر در شرایط گفته شده وجود دارد:
کاشیهای با قدرت جاذبه کم (مثل پرسلان)
گرانیت با سایز ۶۰ در ۶۰ سانتیمتر یا بزرگتر
موزاییک های شیشه ای بر بستر های جلا داده شده
در مناطقی که در معرض فشار بالا هستند
هدر دادن مواد
برای اتصال سنتی کاشی یا تنظیمات سطح کف به لایه ضخیمی از ترکیب ماسه-سیمان نیاز است تا مکانیسم اتصال برقرار شود. بنابراین بار بیشتری بر سازه وارد میشود. علاوه بر این مواد زیادی به دلیل خشک شدن سریع ترکیب، هدر داده میشود.
منبع: شرکت کاشی مرجان
دیدگاه خود را بنویسید