کاشی های سرامیکی یکی از پرکاربردترین مصالحی هستند که جهت پوشش کف و دیوار فضاهای مسکونی ، تجاری ، هتل ها ، بیمارستان ها و کارخانجات صنعتی به کار می روند. از مزیت های کاشی های سرامیکی می توان به مقاومت مکانیکی بالا و مقاومت در برابر آتش ، ضربه ، یخ زدگی و سهولت نظافت اشاره نمود. از این رو جهت ایجاد یک فضای زیبا و با دوام توسط کاشی های سرامیکی ضروریست علاوه بر دقت در انتخاب کاشی های مناسب هر محل، به نصب صحیح آن نیز توجه ویژه نمود. برای این کار لازم است نصب کاشی به صورت حرفه ای و با کمک ابزارهای زیر انجام شود. استفاده از ابزارهای مخصوص و به روز در فرآیند کاشی کاری در مقابل استفاده از روش های سنتی نصب کاشی موجب سرعت بخشیدن به اجرای پروژه، سهولت، زیبایی و کیفیت سطح اجرا شده و نهایتاً کاهش هزینه های ناشی از نصب و تعمیر می گردد.
چکش لاستیکی
چکش لاستیکی یکی از انواع چکش ها می باشد که قسمت ضربه زن آن از جنس پلاستیک تشکیل شده است این مدل چکش که در سایزهای مختلف تولید می شود، برای استفاده در مواقعی می باشد که هنگام کار با آن نیاز داریم تا ضربات وارده به سطح آسیب نرساند.
از این ابزار جهت ضربه زدن به کاشی های سرامیکی در زمان نصب استفاده می شود.
لازم به ذکر می باشد این چکش ها به صورت برقی نیز تولید شده اند.
کاشی بر و تیغه برش
معمولا در هنگام کاشی کاری فضاء به برشکاشی نیاز داریم تا زمانی که کاشی نصب میشوند، کاملا سطح را بپوشاند. کاشی بر، دیسک برش یا تیغه برش مهم ترین ابزار برای برش روان کاشی و عدم مضرس یا دندانه دار شدن لبه های کاشی سرامیکی می باشد.
ماله شانه ای کاشی
جهت پخش یکسان و هموار کردن ملات در زیر کاشی می بایست از ابزار مخصوص آن که ماله شانه ای می باشد استفاده شود .
استفاده از ماله شانه ای جهت ایجاد استحکام و اتصال بین کاشی و ملات ضروری می باشد.
سطل لاستیکی
یکی از مهمترین ابزارهای نصب کاشی که معمولا نادیده گرفته می شود سطل لاستیکی جهت مخلوط کردن و حمل ملات می باشد. مزیت سطل های لاستیکی به نسبت سطل پلاستیکی سهولت تمیز کردن آن می باشد .
اسپیسر(صلیب) کاشی
اسپیسر از نظر لغوی به معنای فاصله گذار یا فاصله نگهدار است که در سایزها و ابعاد مختلف و متنوعی تولید میشود و ابزاری مهم و ارزان جهت ایجاد فضایی یکسان بین کاشی ها می باشد. این ابزار همچنین از جا به جا شدن کاشی حین نصب نیز جلوگیری می نماید.
اسپیسرها از سایز 1 میلیمتر به بالا تولید می شوند و فرآنید نصب را به طور قابل ملاحظه ای بهبود می بخشند.
سیستم تراز کاشی
سیستم تراز کاشی شامل تمام ابزارهایی می باشد که به هم سطح کردن کاشی ها در هنگام نصب کمک می کند است؛ ابزارهایی مانند، انبر و کیلیپس و گوه که ضروریست برای اطمینان از این که فشار بر روی کاشیها به طور یکسان توزیع شده، از آنها استفاده میشود.
قاپک
قاپک ابزاری می باشد که جهت حمل و جابه جایی کاشی بخصوص کاشی های سایز بزرگ از آن استفاده می شود. این ابزار به سطح کاشی چسبیده می شود و با توجه به دسته هایی که دارد باعث سهولت در حمل یا ثابت نگه داشتن کاشی می شود.
موتور میکسر دوغاب و سیمان
در صورتی که چسب کاشی و دوغاب را به صورت اماده خریداری نکنید و به صورت پودری خریداری کنید به یک میکسر دوغاب جهت تهیه ملات و دوغاب با کیفیت نیاز دارید . میکسر های کاشی کاری در مدل ها و سرعت های مختلف در دسترس می باشند که برای مخلوط کردن سیمان ، چسب ، رنگ و سایر مواد کاملا کاربردی هستند. تهیه یک ملات با کیفیت باعث سهولت فرآیند نصب کاشی های سرامیکی می شود .
تراز حبابی
تراز حبابی یا تراز اسپریت، ابزاری مهم و ضروری در حین نصب کاشی می باشد. با استفاده از این ابزار پس از نصب اولین ردیف کاشی میزان صاف بودن سطح یا اصطلاحاً تراز بودن سطح سنجیده می شود و این عمل در تمامی مراحل کاشی کاری تکرار می شود تا در صورت صاف نبودن سطح، اصلاحات لازم انجام شود .
کلام آخر
تجهیزات و ابزار نصب کاشی و سرامیک بسیار گستردهتر از مواردی است که در این نوشته به جدیدترین ابزار نصب کاشی اشاره شد و ما در این مقاله تلاش کردیم تا برجستهترین این ابزارها را برای شما عزیزان تشریح کنیم. لازم به ذکر است که استفاده از تجهیزات باکیفیت و مدرن علاوه بر این که کیفیت کار را بالا میبرد، میتواند فرایند کاشیکاری را بسیار سرعت ببخشد و وقت کمتری از شما بگیرد.
دیدگاه خود را بنویسید